Kultúrne leto na bašte pri Františkánoch

16.06.2009 Prešov

Zajtra (v stredu 17.6.2009) o 19.00 sa koncertom TOP BIG Bandu Prešov začne nová tradícia kultúrnych udalostí na jednej z posledných bášt prešovského opevnenia.
Bašta pri Záhrade umenia má odteraz ponúkať priestor pre divadelné predstavenia, jazzové koncerty či pre výtvarníkov ako galéria a koncertná sieň pod holým nebom.

Zajtrajší večer otvorí letnú kultúrnu sezónu v prešovskej Záhrade umenia. Park kultúry a oddychu v Prešove chce totiž sprístupniť priestor bašty pri Kostole sv. Jozefa, ktorú momentálne spravuje rehoľa františkánov, pre menšie hudobné a výtvarné umelecké formy. 17. júna o 19.00 si môžete do tohto areálu prísť vychutnať koncert TOP BIG BANDU Prešov, výtvarné diela žiakov zo ZUŠ Októbrovej alebo posedieť na káve či kofole.
„Je to úvodná lastovička, no v priebehu letných prázdnin tu plánujeme rozbehnúť tradíciu divadelných predstavení, koncertov speváckych zborov či jazzových muzikantov, “ prezradil Jozef Kačala, programový vedúci PKO Prešov. „Verím, že o túto novú formu podujatí v rámci Prešovského kultúrneho leto budú mať Prešovčania záujem. “
Vstup na podujatie je zdarma.
 

Vyberte región